Een geschilderd portret lijkt te leven. Het is veel persoonlijker dan een foto, het is een combinatie van gelijkenis met de interpretatie en de ‘toets’ van de schilder. Ik wil een portret zo ongedwongen mogelijk maken. Een model dat poseert, krijgt snel een starende blik. Dat wil ik voorkomen. Daarom werk ik aan de hand van foto’s, vaak in combinatie met een of meer poseersessies.

Hoe het werkt:

• We maken een afspraak, waarin we bespreken wat je wensen zijn. Welk onderwerp, in welke ruimte, welke kleding? Welke houding en welke uitsnede (b.v. alleen hoofd en schouders, of half, of  helemaal ten voeten uit?
• We spreken een fotosessie af.
• Ik kan ook werken van bestaande foto’s, als die voldoende scherp en goed belicht zijn, en het onderwerp goed in beeld is gebracht. Het is dus ook mogelijk om een overleden persoon te schilderen.
• Ik maak een voorschets en bespreek die met je
• Tijdens het maken van het portret is het mogelijk dat ik een poseersessie afspreek. Dat doe ik om de persoonlijke kenmerken goed in beeld te kunnen brengen. het gaat er tenslotte om dat een portret goed lijkt.
• Het portret wordt afgeleverd met een tijdelijke vernislaag. De definitieve vernislaag kan pas na een jaar worden aangebracht

Ik werk uitsluitend met eersteklas materialen. Een portret schilder ik meestal in olieverf.
Het schilderen van een portret kost tijd. De verflagen moeten soms droog zijn voor ik verder kan werken. Afhankelijk van de grootte van het werk en de afbeelding, moet je er zeker op rekenen dat ik minimaal een maand tot enkele maanden nodig heb. Zorg dus dat je op tijd bent als je een portret cadeau wilt doen voor een speciale gelegenheid.

Wil je meer weten of overweeg je om een portret te laten schilderen? Neem dan contact met mij op.